Over ons

Hallo!

Wij hebben altijd al graag gereisd. En nu we wat meer tijd hebben willen we nog meer en langer gaan reizen.
We willen ook wat schrijven over hoe we die reizen planden, de ervaringen, over wat we leuk vonden, wat we opnieuw zo zouden doen of anders. Dit gaan we meestal doen aan de hand van een woord “vooraf” met hoe we de trip planden, de eigenlijke “route” die we gevolgd hebben en dan eindigen met “conclusies” waarin ook enkele tips over de route zelf  of andere aanbevelingen.

Schrijven over een voorbije reis betekent ook dat je er driemaal van geniet : bij het plannen, op reis en bij het schrijven erover. Drie vakanties voor de prijs van één, dus!

Wij zijn vrij eenvoudige reizigers – en thuis ook – : op reis voelen we ons al heel tevreden op een fiets langs glooiende weiden met enkele mooie koeien in die wei! Picknick op een bergpas aan het bordje “Pas du Mont Colomb” met een stuk baguette, comté en een tomaatje er op,  maakt ons al gelukkig! En helemaal zalig voelen we ons na een hele dag in de bergen in zoiets als de refuge de Furfande onder een deken naast het venster.

Maar we reizen niet meer “on a shoestring”:  we huren al wel eens een auto en als het niet echt hoeft dan verkiezen we een bed onder een dak boven een tent. Maar het dak hoeft niet luxueus te zijn. En onze genen zijn nu eenmaal met Boergondische DNA geprogrammeerd: we eten graag en lekker! Dus fietsen we soms wat langer of gaan we die berg wat sneller omhoog om zonder wroeging van culinaire hoogstandjes te kunnen genieten.

Onze “wens” lijst is lang en de eerste jaren gevuld met heel wat actieve vakanties: fietsen langs le Canal du Midi, reizen door Nieuw-Zeeland, de GR 5 in de Franse Alpen, van Chamonix naar Zermatt, rond de Manaslu in Nepal, de “Great Divide” per fiets, de GR 10 … maar ook een week klassieke muziek in Saintes, enkele weken in een grootstad,  jazz in Marciac…

We hopen dat onze indrukken samen met enkele foto’s u wat ideëen kunnen geven!

Joost en Kobi, not at home. Reacties welkom op: joost.ameye@gmail.com

Noteer dat we in het Nederlands en in het Engels zullen schrijven,  behalve als de plaats van bestemming sowieso het Engels als voornaamste voertaal heeft, voor toeristen dan.

Waar we het nu al over kunnen hebben:

1. Fietsen langs le Canal de Garonne en le Canal du Midi, of  van de Atlantische oceaan naar de Middellandse Zee en terug

2. Cambodia: Phnom Penh en Siem Reap (Engels)

3. Nieuw Zeeland: enkele van de “the Great Walks” (Engels)

4. Fietsen door Normandië en Brittannië: fietsen langs de Velodyssee en de Vélo Francette.

5. fietsen van Royan naar Bordeaux via Blaye

6. Met de fiets rond de Luberon

7. La Flow Velo: van ile d’Aix naar Thiviers. Nog niet gefietst, maar net ontdekt! Vermelden we even als “nieuwe fietsroute” die ook op onze “to do” agenda staat!

8. Enkele van onze vroegere meerdaagse wandelingen in de Zuiderse Franse Alpen: van hut tot hut in de Queyras en de Mercantour

9. Te voet van Chamonix naar Zermatt of van de Mont Blanc naar de Matterhorn

10. Nepal: Kathmandu (Engels)

11. De Andalucia Trek: Van Nerja tot Villanueva de Cauche (slechts 1 week; volgende 2 weken in de komende jaren..)

12. De Great Divide met de mountainbike: van Banff tot Steamboat Springs (Engels)

peaceful setting

Op de agenda voor 2020:

  1.  Nieuw Zeeland
  2.  La Flow Velo
  3.  ……………….